22 Haziran 2012 Cuma

Psikolojik Sorunlar ve Çözümleri

Yaşla birlikte artar düşme riskinizi. 65 yaş üstü ve 80 üstü insanların yaklaşık yarısı insanların yaklaşık üçte biri bu yıl bir kez düşecek. Bunun nedenleri çok sayıda bulunmaktadır. Düşük tansiyon, nörolojik durumlar, ya da kas zayıflığı gibi sağlık sorunları diğer türleri gibi görme problemleri, ortak bir suçlu vardır. Evinizde tehlikeleri olduğu gibi Bazen, düşme nedenleri, çok daha doğrudan vardır. Yine de, hatta örneklerini bu türlü, düşme sonuçları yıkıcı olabilir. Fiziksel terapistler yanı sıra ilk etapta düşme riskini azaltmak bu sonuçların başa yardımcı olabilir.

Daha fazla düşme riskini azaltmak ardından belirlemenize yardımcı, ve fizyoterapist sizin için yapacak bir şey olduğunu. Bir ev güvenlik değerlendirmesi olarak bir görme testi, bu sürecin bir parçasıdır. Tıbbi geçmişi geri kalanı genel bir değerlendirme de şu anda, ne ilaçlar bir göz dahil olmak üzere yapılacaktır. Eğer dörtten fazla iseniz, tek başına düşme riskini artırabilir. Bu değerlendirme yapıldıktan sonra, tedavi kişiselleştirilmiş bir program sizin için bir araya getirilebilir. Nörolojik durumları olan insanları tedavi deneyime sahip bir fizyoterapist Bu konusunda oldukça becerikli olacaktır.

Denge eğitimi bu programın bir parçası olacaktır. Tek bacak ayakta bakiyenizi artırmaya yardımcı olabilir basit bir egzersiz. Yürüyüş ve genel formu bir başka önemli bileşeni hareket. Tabii ki, herhangi bir eski yürüme ve hareket, sadece olmayacak. Dans adımları, şekil sekizli, çevrelerinde yürüme ve hatta engel dersler tüm yararlanılabilir. Sonra, havaya, "ikili görev" eğitimi var. Bu güvenli bir şekilde aynı anda birden fazla şey öğreniyor. Burada amaç bu tür yiyecek taşıyan ya da bir konuşma yapan diğer görevleri yapan sırasında yürüme hızını sürdürmek mümkün olacaktır.

Sadece sizin olsa, yürürken kendinizi dengelemek mümkün gerekmez. Ayrıca gücü oluşturmak gerekiyor. Yani, terapist de sadece bunu yardımcı olmak için tasarlanmış egzersizler size rehberlik edecektir. Terapisi için her birini, yalnız tatbik edilmelidir değildir. Terapistiniz size, düşme (ve korku) riskini azaltmak bu programları ek sosyalleşme ve destek için çok güzel fırsatlar sağlayacak yardımcı olmanın yanı sıra inç yer teşvik edebilir birkaç topluluk programları da vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder