8 Haziran 2012 Cuma

Beyin Bilgi Akışı

NASA, sadece okyanus akıntıları eşleyerek onların uyduları kullanarak çok ilginç bir çalışma gerçekleştirdi. Bu şaşırtıcı bir projeydi, ve hareket bu veri görselleştirme bakmak inanılmaz kısa bir şey değildir. Şimdi o, biraz yaratıcılık kullanarak, başka bir kavramı ve düşüncesi ile aklınızı başınızdan istiyorum, ve bizim yeryüzünde gördüğümüz okyanus mevcut modellerden borçlanma ediyorum. Tamam öyleyse, en önde gitmek ve belki eğer saniye bu bahsedelim.

Insan zihninin nasıl düşündüğü hakkında çok ilginç bir kitap var. Kitapta yazar ve araştırmacı insan zihninin hızlı ve yavaş hem düşünüyor düşündürmektedir. Hızlı düşündüğü zaman, kimyasallar, beyin ile çekim merkezi sinir sistemi vurdu ve bizimle mücadele veya uçuş, bir şeyler yapmak, ve hızlı bir şekilde bunu yapmak için neden. Açıkçası ve evrimsel konuşmak gerekirse bu mantıklı. Eğer çalışan çalıların arasında bir kaplan görürseniz öğle olmasın diye tüm sonra, daha iyi, hızlı hareket etmişti.

Aklımızı bizim düşünce durup dururken, neredeyse rasgele oluşturulmuş bir arama özelliği gibi, beynimizin her hareket, akan, çevrelerinde dolaşmak gibi görünüyor gündüz düşleri bile yavaş, ya da düşünür zaman. Bununla birlikte, bu belki de her bir kafiye, ve bazı iyi bir akıl vardır. Şimdi o, ne insan beyninin sinir ağı yapısı NASA tarafından keşfedilen okyanus mevcut modele çok benzer aktı olur? Öyle olsaydı, kesinlikle mantıklı bir sürü olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder