5 Haziran 2012 Salı

Aşık olunca ne oluyor?


Aşık Olunca, Neden Aptal derecesinde Tutkulu Bir Beynimiz Olur?

Soru çok zor ve uzundur.Aşık olma olayında; beyinde fenil ve bunun benzeri bir çok madde salgılanıyor .. Bunun başlangıcı nasıl tətiklənir o ayrı konudur ..Bu maddeler insan psikolojisinde sizinde bildiğiniz bir çok değişiklik yapıyor dış dünyada olanları algılamada değişiklikler vb .

Bunlar çok hoş aynen bir takım uyuşturucu maddeler gibidir ... Bunun dozuna gelince; bütün hikaye burada başlıyor, çünkü biz bunun dozunu kendimiz düşünce gücü ile artırabilir biliyoruz. Birini tanıyoruz; çok hoş bir iki puls alıyoruz sonra gerisini biz kendimiz yaratmaya başlıyoruz.Artık o kişiden bağımsız olarak onu beynimizin, kültürümüzün elverdiğince büyütüyoruz.

Kendimize erişilemez ediyoruz. Aslında biz onunla değil "yaratdığımızla" ilgileniyoruz. Bu çatılmazın bize ait olması bize muhteşem haz veriyor .. Bu hazzı düşündükçe hazza zaman boyutunu qatırıq, budur aşk, budur fenil, budur dünyanın en güçlü uyuşturucuyu ... Artık bunun dozunu artırmak sizin elinizdedir ... düşünürsünüz artar.

Azaltmak ise elinizde değil. Azaltma ya da "kesme" yönünde olacak her hangi girişim sizi çıldırtır. (Eroinman gibi). Ve bunu edenden, ya da yapacak olandan nefret edersiniz .. (Yani aşık olduğunuz kişi sizi terkederse ondan zamanla nefret edenlerin sebebi de açıklanmış oluyor böylece)Bu əlçatmazı yarattıktan sonra onu şekillendirmeye yüceltmeye devam edersiniz ama O,sizden bağımsızdır. Ona yaklaştıkça, sizin yarattığınız bağımsız başka kimliği görmeye başlarsınız. O, o kadar küçüktür ki ve farklıdır ki ...O zaman madde bağımlısı gibi deli olursunuz her şeyi yaparsınız, yalvarırsınız, tehdit edersiniz, her türlü doğal yeteneklerinizi kullanırsınız ... Ama o sizin çatılmazın olamaz çünkü o kadar saçmadır ki sizin ilahınız olma şansını göremez.<br />

Onun kendini yenileyip, sizin yarattığınız daha mükemmel olma değişimini gösterme yeteneği yoktur. Bunu anlamak herkesin başarabileceği şey değildir ..Bunu anlayabilmek bilenler asla ilişkiye dönmezler ... O işlevini tamamlamıştır. Bunu söyleyebiliriz Onun için:teşekkürler, güle güle ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder