5 Haziran 2012 Salı

Ağlamak Yıkanmak Gibidir, Günlük Çırkabı Temizler


Birçokları için gözyaşlarını paylaşmak, en gizli sırlarını açmak kadar tehlikeli sayılır. Ağlamaya utanırsınız? Sevinç ya da üzüntü gözyaşları-bunları gizlətməkmi gerekir, yoksa yok ...

Tarihçiler bile hesap ediyorlar ki, erkekler ağlamaktan savaşlar, savaşlar yüzünden vazgeçmek ettiler. Korkuya rağmen onların daha da cesur davranmaları için gözyaşlarını bile desek "basdırmalı" olmuşlar.

İşte o günden güçlü cinsin temsilcilerinin gözyaşı axıtmaları sadece baba oldukları zaman, yahut ana-babasını kaybettikleri zaman normal karşılandı.

Ama kadınların gözyaşlarını hiçbir şekilde saklamak olmaz. Hatta, yapılan araştırmalardan da anlaşıldı ki, hafta içinde kadınların 2-3 kez göz yaşı dökmesi onların mutlu olduklarını gösteriyor. Duyguları yansıtan kadınların gözyaşları işte, aile içi - eşinin önünde, çocuklarının yanındadır meydana gelmektedir.

Çevrede meydana gelen olaylardan duygulanan insanın arada bir gözyaşı akıtması normal sayılır. O halde, insan sırtında taşıdığı ağırlıklardan, sorunlardan, kalbini, düşüncesini yıkan düşüncelerden kısmen de olsa özgür olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder